BELEDİYE BAŞKANIMIZ ATİLA ZORLU ŞEHİT PİLOTUN MEZARINI ZİYARET ETTİ

9 Şubat 2001 yılında Ermenek ilçesi Ardıçkaya köyü yakınlarına düşerek Şehit olan Türkiye’nin ilk kadın şehit pilotu Teğmen Ayfer Gök’ün mezarını şehidin doğum gününde ziyarette bulundu.
Belediye Başkanımız Atila Zorlu beraberinde Hayati Etci ve İlhami Etci ile birlikte mezarı o yıllarda kendi imkanlarıyla yapan Hikmet Demircan’ı evinde ziyaret ederek hep birlikte Koçaş ormanında bulunan ve Köye 15 km uzaklıktaki Şehit Pilotun mezarına gittiler.
Mezarın başında olay gününü anlatan Hikmet Demircan, olayın olduğu zaman kış ayları olduğu için her tarafın karla kaplı olduğu, şehit teğmenin naaşının uzun aramalar sonucu bulunduğunu ve bahar aylarının gelmesiyle beraber gezerken şehit pilota ait birkaç parça buldum ve onları buraya gömerek bir mezar yaptım dedi.
Bu açıklamasının ardından duygulu anların yaşandığı gözlendi. Belediye Başkanımız Atila Zorlu, Hikmet Amcamızın bu duyarlı davranışı hepimizi duygulandırdı. Bizim insanımız vatan, millet, bayrak ve şehit konularında çok hassastır. Bu davranışından dolayı Hikmet amcamıza teşekkür ederim. Hikmet amcamızdan Allah razı olsun dedi ve bu mezarın en kısa zamanda çevre düzenlemesini yaparak buranın bir Şehit anıt mezarı haline getireceklerini belirtti. Şehidin mezarı başında Kuran-ı Kerim okunarak Fatiha verildi.
Belediye Başkanımız Atila Zorlu Hikmet Demircan’a Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim armağan ederek en kısa zamanda tekrar ziyarete geleceklerini belirtti.

[video width="848" height="480" mp4="http://ermenek.bel.tr/wp-content/uploads/2019/11/WhatsApp-Video-2019-11-29-at-13.30.01.mp4"][/video]