BELEDİYE BAŞKANIMIZ ATİLA ZORLU’NUN 1-7 KASIM TÜRK HARF DEVRİMİ HAFTASI MESAJI

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde, çağdaş uygarlık değerlerini Türk insanının yaşantısına katmak, okuma yazmayı kolaylaştırmak ve ülke geneline yaymak, modern bir eğitim ve öğretimin gerçekleşmesini ve Arap harflerinin yerine Türk harflerinin kullanılmasını sağlamak amacıyla harf devrimi “Türk Harfleri” adıyla 1353 Sayılı Kanun ile 1 Kasım 1928’de kabul edilmiştir.
Atatürk, yeni Türk alfabesinin kabulü ile Türk milletinin çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmasını sağlamış, çağdaş uygarlığa giden yolu Türk milletine açmış ve Türk kültürünü evrenselliğe götürecek adımların en büyüğünü atmıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle, modern eğitim ve öğretimin gelişmesini sağlayan, okuryazarlığın önündeki en büyük engeli kaldıran Harf Devrimi’nin 91. Yıl dönümü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Atila Zorlu - Ermenek Belediye Başkanı