BELEDİYE BAŞKANIMIZ ATİLA ZORLU’NUN 25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ MESAJI

Kadınlar tarih boyunca hep hayatın merkezinde olmuşlardır. Toplumun temel taşı ve aile birliğinin en önemli unsuru olan kadınlar, özellikle annelik sıfatı ile fedakârlığın sembolüdürler.
Unutmayalım ki; bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme seviyesi, kadını toplum içinde konumlandırdığı yer, ona duyduğu saygı ve verdiği değer ile ölçülmektedir. Kadına dünyada birçok ülkeden daha önce seçme ve seçilme hakkı verilen Ülkemizde, kadın hakları konusunda birçok önemli yapısal ve yasal düzenlemeler yapılmıştır.
Dinimizde de kadınların yeri hep önemli olmuştur. Kur’ân-ı Kerim’de, farklı fizyolojik ve psikolojik yapıya sahip olan kadın ve erkekten biri diğerinden daha üstün veya ikisi birbirine eşit tutulmak yerine, birbirinin tamamlayıcısı olarak kabul edilmiştir. Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) de “Cennet anaların ayakları altındadır” buyurmak suretiyle İslam’ın kadına, özellikle annelere verdiği önemi en güzel şekilde vurgulamış, aile içinde karşılıklı saygı ve sevgi olmasının gereğini belirtirken de “Sizin en hayırlınız eşine ve çocuklarına karşı en hayırlı olanınızdır” buyurmuştur.
Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımıza herkesin gerekli sevgi ve saygıyı göstermelerini, tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını temenni ediyor, tüm kadınlarımızı saygı ile selamlıyorum.
Atila Zorlu – Ermenek Belediye Başkanı