Belediye Başkanımız Uğur SÖZKESEN’in 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü Mesajı

BELEDİYE BAŞKANIMIZ UĞUR SÖZKESEN'İN 12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ MESAJI:

Anadolu’muzun birçok şehri işgal altındayken, Türk Milleti kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla, ülkesi için imkânsızlıklar içerisinde büyük mücadele verirken Mehmet Akif Ersoy, cesaret vermek ve milletin duygularını harekete geçirmek için İstiklal Marşını yazmıştır.

İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlığını tüm dünyaya bildirdiği, ilmek ilmek yüreklere işlenen eşsiz bir eserdir. İstiklal Marşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren şanlı bir destanın mısralara dökülmüş halidir.

İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümünü idrak ettiğimiz bugünlerde bile vatanımız ve onun bölünmez bütünlüğü için şehitler vermekteyiz. Kurtuluş savaşının kazanılacağı inancı ile Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı tarihte olduğu gibi bugünde yüreklere satır satır işliyor ve tüm dünyaya bölünmez bütünlüğümüzü haykırıyor.

Böylesine önemli bir günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyorum.

Uğur SÖZKESEN
Ermenek Belediye Başkanı