BELEDİYE BAŞKANIMIZIN 19 MAYIS ATATÜRKÜ ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

19 Mayıs, “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına” inanan Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk devletinin kurulması için bağımsızlık mücadelesine başladığı tarihi bir gündür. Atatürk’ün, milli mücadele, birlik ve beraberlik ruhunun simgesi haline gelen bu anlamlı günü Türk gençliğine ithaf etmesi onlara vermiş olduğu değerin de en büyük göstergesidir. Geçmişten aldığımız gücümüzü geleceğe daha güçlü bir şekilde taşıyacak olan gençlerimize düşen en önemli görev, devraldıkları bu eşsiz mirası daha da zenginleştirmek için büyük bir özveriyle çalışmak; kendilerinden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha parlak, çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş bir ülke bırakmak olmalıdır. Türk Cumhuriyeti; kendisine emanet edilen vatanı koruma ruhuna sahip Türk gençliğinin üstün gayret ve başarılarıyla sonsuza kadar var olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurtuluş mücadelesinin 100. Yıl dönümünde başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Atila ZORLU- Ermenek Belediye Başkanı