ERMENEKLİ HEMŞERİLERİMİZİ TÜRKİYE’NİN CEVİZ DUAYENLERİ İLE BULUŞTURUYORUZ

Ermenek Belediyesi tarafından 1-3 Ekim 2019 tarihleri arasında Ermenek İlçesinde cevizin daha verimli hale getirilebilmesi için; Belediye Başkanımız Atila ZORLU ,Prof. Dr. Turan KARADENİZ ve Dr. Yılmaz BOZ ‘dan oluşan Düzenleme Kurulu tarafından Ceviz Çalıştayı düzenlenecektir.
Ceviz yetiştiriciliği konusunda Ülkemizin en başarılı ismi Prof. Dr. Turan KARADENİZ Başkanlığında ve Yalova Atatürk Bahçe Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz BOZ tarafından düzenlenecek olan ve ülkemizden bu konuda uzman olan 6 profesörün de katılacağı çalıştayda ‘’Cevizin Yeri ve Önemi, Cevizin Ülke Ekonomisinde ve Beslenmedeki Önemi, Modern Ceviz Bahçesi Tesisi ve Yönetimi, Cevizde Döllenmenin Önemi ve Meyve Tutumuna Etkileri, Cevizde Budama ve Çevirme Aşı Teknikleri, Cevizde Sulama ve Önemi, Dünya Ceviz Ticareti ve Ülkemize Yansımaları, Cevizde Hastalık ve Zararlılar ile Mücadele’’ konuları hakkında katılımcılara bilgiler verilecektir.