GELENEKSEL ATIK PİL TOPLAMA YARIŞMASI BAŞLADI

ATIK PİL TOPLAMA YARIŞMASI BAŞLADI

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nin (TAP) Atık Pil Yarışması başladı. 30 Nisan 2018’de sona erecek yarışmada birinci gelen Karaman okullarına çeşitli hediyeler dağıtılacak. Yarışma ile atık pillerin şehrimizde daha verimli olarak toplanması, çocuklarımızın atık konusunda bilincinin arttırılması hedeflenmektedir.

Kampanya bitiminde pil atıkları Belediyemizce toplanacaktır. TAP ve Ermenek Belediyesi işbirliği ile okullarda başlatılan Atık Pil Toplama Yarışması’nda geçtiğimiz yıllarda Ermenek Ana Okulu il ikincisi olmuştu. Yarışma kapsamında Ermenek’te toplam 363 kilo Atık Pil Toplanmış, Ermenek Ana Okulu 108 kilo ile ilçe birincisi, Karaman ikincisi olmuştu. 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında da Atık Pil Toplama yarışmasına tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmasını talep etmekteyiz.