İlçemiz Mezbaha Projesinde çalışmalar devam ediyor.

Ermenek Belediye Başkanımız Uğur SÖZKESEN, tesisin 2017 yılı bitmeden tamamlanacağını belirterek, "Modern Mezbaha Projemizi, 2017 yılı içerisinde hizmete sunmak istiyoruz. Ermenek’imize önemli katkı sağlayacak olan tesis için ilk kazmayı 01.11.2017 tarihinde vurduk. İnşallah 29.12.2017 tarihinde de tamamlanmasını planlamaktayız. Yapılacak mezbaha yaklaşık 630.000 TL'ye mal edilmekte ve 160 m2 alanı kaplamaktadır. İlçemize yapacağımız mezbaha sadece ilçemizin değil, bölgemizin de en büyük kesimevi olarak hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacaktır. Başta sağlık ve temizlik olmak üzere hizmet ve kalite gibi konularda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının standartlarını taşıyacak. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Yine 2002 yılında Uğur SÖZKESEN başkanlığında kurulan, o dönemin en modern mezbahası olmasına rağmen mevzuatlardaki güncel değişiklik sebebi ile şu an kullanımda olmayan mezbahanın yanına yapılan yeni mezbahamızda, günlük 8 adet büyükbaş ve 24 adet küçükbaş hayvan kesimi yapılabilecektir. Ayrıca mezbahamızda son teknoloji makine ve teçhizatlar kullanılacaktır.