Deli Börek

Deli Börek, Ermenek çevresinde yapılan bir çeşit börektir.
Malzemeler: 5-6 tane patates, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz, Alabildiği kadar un İÇi için: 250 gr kıyma, 1 baş kuru soğan, Maydonoz,Tuz, Karabiber, Pulbiber
Yapılışı: Patatesler haşlanır.Sıcakken ezilir.Ardından patateslerin üzerine tüm malzemeler ilave edilir.Hamur ikiye ayrılır.Daha sonra tepsi iyice yağlanır.Tepsiye göre büyüklükte hamur açılır.Tepsiye koyulur.Üzeri için kıyma ve kuru soğan sıvıyağ ile birlikte kavrulur diğer baharatlar ve ince kıyılmış maydonoz ilave edilir.Tepsideki açılmış hamurun üzerine bu harç dökülür.Her tarafına güzelce yayılır.Hamurun diğer parçası da açılıp kıymalı harcın üzerine koyulur.Sıvıyağ ile hamur iyice yağlanır.Börek kare kare kesilir.Fırına verilir.Üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • İLETİŞİM / ULAŞIM

    Adres: Ermenek Belediye Binası
    Taşbaşı Mahallesi, 70400
    Ermenek / KARAMAN / TÜRKİYE
    E-mail: info@ermenek.bel.tr
    Tel: +90 338 716 19 91
    444 73 31 ( Beyaz Masa )
    © Copyright 2016. (All rights reserved) Tüm hakları Ermenek Belediyesi 'ne aittir, Ermenek - Karaman - TÜRKİYE.