Saç Kebabı



Saç Kebabı, Ermenek ve bölgesinde sac kebabı denilince Zeyvepazarı’nda fırında yapılan kebap akla gelir. Ama esasen sac üzerinde odun ateşi ile pişirilen kebaptır. İsteğe bağlı olarak sebzeli veya sade yapılabilir.

Malzemeler: Keçi eti, 100 gram keçi iç yağı, yarım kilo patates, 1 kg domates, 100gr yeşil biber, yarım kilo soğan, 2-3 baş sarımsak, yeteri miktarda tuz, 1-2 bardak su, bir tutam maydono

Yapılışı: Doğranmış etimizi yağla beraber iyice pişiriyoruz etler pişince soğanı atıp 5-10 dk kavuruyoruz daha sonra yeşil biber ve patatesi ilave ediyoruz bunlarda biraz pişince üzerine ince doğranmış domatesi seriyoruz bir su bardağı su ilave edip üzerini kapatıyoruz kısık ateşte 1.5-2 saatte pişiriyoruz Üzerine maydanoz servise hazır.

 
  • İLETİŞİM / ULAŞIM

    Adres: Ermenek Belediye Binası
    Taşbaşı Mahallesi, 70400
    Ermenek / KARAMAN / TÜRKİYE
    E-mail: info@ermenek.bel.tr
    Tel: +90 338 716 19 91
    444 73 31 ( Beyaz Masa )
    © Copyright 2016. (All rights reserved) Tüm hakları Ermenek Belediyesi 'ne aittir, Ermenek - Karaman - TÜRKİYE.