Türk Dil Bayramı ve Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma Etkinlikleri İlçemizde törenle kutlandı.

Karaman Valisi Fahri Meral, Devlet Eski Bakanı Fikret ÜNLÜ Ak Parti Karaman Milletvekili Recep ŞEKER, Ermenek Kaymakamı Nurhalil ÖZÇELİK, il Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlhan ŞEN, Ermenek Garnizon Komutanı Kemal ÖZBEY, Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt DEMİRDAŞ, Emniyet müdürü Mehmet TOK, Çevre İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile çok sayıda vatandaşın katıldığı program 12 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 14:00’ de sergi açılışı ile başladı. Tol Medresede açılan Prof. Dr. Haydar Öztaş - Prof. Dr. Fulya Öztaş’ın “ Torosların Endemik Bitkileri”, Ömer Battır- İlhami Etci’nin “ Yansımalar” adlı fotoğraf sergisi ve Ermenekli yazarlarımızın kitap sergileri büyük ilgi gördü. Aynı günün akşamı Ermenek Belediyesi Kadın Meclisinin hazırlamış olduğu tiyatro gösterisi seyirci ile buluştu. Bu yıl Türk Dil Bayramı ve Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma Etkinliklerinin anneler gününe denk gelmesi sebebi ile de programa Ermenekli Şehitlerin Anneleri onur konuğu olarak davet edilerek Belediye Başkanımız Uğur SÖZKESEN tarafından hediye takdiminde bulunuldu.
ENERYA Gaz Dağıtım A.Ş. ve Belediyemizin destekleyicisi olduğu etkinliklerin ikinci gününde ERÇEV Hatıra Ormanına Fidan dikiminin ardından Balkusan köyünde bulunan Karamanoğlu Mehmet Bey’in Türbesine ziyarette bulunularak dua edildi.
Daha sonra Ermenek ilçe merkezinde devam eden programda Ali Rıza Alıçlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Mehteran Takımı Gösterisi, Mesleki Ve Teknik Eğitim Merkezi, İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi, Hasan Kalan Anadolu Lisesi Öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı folklor gösterileri, Ermenek Halk Tiyatrosu gösterileri ve Şiir Dinletileri yer aldı.
Türk Cumhuriyetleri ve Muhtar Devletleri bayrak geçiş töreni ile biten program sonrası Lütfi Elvan Kent Meydanında açılan yöresel yemek çadırlarında ikramlarda bulunuldu.